• Archief
BERU vier 100-jarig bestaan

BERU vier 100-jarig bestaan

In 1912 starten Julius Behr en Albert Ruprecht in het Duitse Ludwigsburg met de productie van bougies. De bougies worden nu 100 jaar later nog steeds onder de naam BERU op de markt gebracht. Vele bezitters van een oldtimer kennen het merk ook van de contactpunten, verdeelkappen, rotors en bobines. Al in 1929 maakte BERU de stap naar de markt van dieselmotoren met de introductie van hun eerste gloeibougies. In 1978 kreeg BERU het patent op hun gloeibougies met dubbele gloeispiraal waarmee de voorgloeitijd kon worden teruggebracht naar 5 tot 7 seconden. Dat was een hele stap vooruit ten opzichte van soms wel halve tot hele minuut voorgloeitijd die vroeger heel normaal was, zeker in de winter. Vandaag de dag staat het hoofdkantoor van BERU nog steeds in Ludwigsburg maar heeft het bedrijf vestigingen over de hele wereld.

terug naar voorpagina