• Archief
Recordbedrag voor Ferrari 250 GTO

Recordbedrag voor Ferrari 250 GTO

De Ferrari 250 GTO is op dit moment een van de de meest gewilde oldtimers in de wereld. Deze week werd de populariteit van de Ferrari nog eens onderstreept. De van oorsprong Nederlandse Eric Heerema verkocht zijn Ferrari 250 GTO uit 1962 voor een recordbedrag van omgerekend een kleine 28 miljoen euro aan de Amerikaan Craig McCaw. Het gaat hier om de hoogste bekende bedrag ooit bij een privéverkoop. Enkele weken geleden werd een vergelijkbare GTO nog verkocht voor 3 miljoen euro minder door een Britse zakenman. Dat de nu verkochte 250 GTO een nog hogere prijs wist te halen is mede te danken aan de racegeschiedenis van de auto. De Ferrari werd gereden door Innes Ireland, een teamlid van Stirling Moss, tijdens de Le Mans van 1962. Naar verluidt kocht Heerema de GTO in 2002 voor ‘slechts’ rond de 7 miljoen euro. De Ferrari was duidelijk een goede investering.

terug naar voorpagina