• Archief
Zeldzame Spyker op het Concours d’élégance Paleis Het Loo 2012

Zeldzame Spyker op het Concours d’élégance Paleis Het Loo 2012

Tijdens het Concours d’élégance Paleis Het Loo in Apeldoorn op 23 en 24 juni 2012 is een heel zeldzame Spyker uit 1906 aanwezig. De Spyker werd een tijdje geleden gevonden in Frans-Guyana en verkeerd is nog ongerestaureerd, maar bijzonder goed bewaard gebleven. Waarschijnlijk zijn er van deze Spyker 15/22 nog vijf exemplaren bewaard gebleven. De Spyker is eigendom van Stijnus Schotte die de auto al langer in het vizier had, maar niet precies wist waar te zoeken. Een paar geleden kreeg een tip die hem uiteindelijk naar de Spyker in het oerwoud van Frans Guyana leidde. Rond 1960 was de auto in Frankrijk, in de buurt van Parijs, twintig jaar later is deze bijzonder oldtimer van Nederlandse afkomst naar Frans Guyana gebracht.

Meer over het Concours d’élégance Paleis Het Loo in Apeldoorn op 23 en 24 juni is hier te vinden.

Meer over Spyker lees je hier.

terug naar voorpagina