• Archief
VW Fest 13 – 15 juli 2012 Walibi

VW Fest 13 – 15 juli 2012 Walibi

Vorig jaar werd voor het eerst het VW Fest op het evenemententerrein van Walibi georganiseerd. Zoals de naam doet vermoeden draait het hier om het merk Volkswagen. Maar de organisatie heet ook eigenaren van de andere merken van het VAG concern van harte welkom. Het VW Fest is daarmee een evenement waar Volkswagen, Skoda, Seat en Audi liefhebbers zich thuis zullen voelen. Het evenement vindt plaats in weekend van 15 tot en met 17 juli. Op het VW Fest kan worden gekampeerd op de showvelden, naast de auto, naast de clubleden of VW-vrienden. Het maakt daarbij niet uit of het om een Kever, een vlotte GTI, een getunede Polo of een gecleanede Seat gaat. De showcampings zullen zoveel mogelijk worden ingedeeld naar aircooled of watercooled. VW Fest is, zoals dat in marketingtermen zo mooi heet: powered by VW Scene, Europa’s grootste onafhankelijke VW Magazine. VW Fest wordt ook in omringende landen zoals Belgie en Duitsland flink worden gepromoot, de organisatie rekent dan ook op een internationale deelname.

Je kunt VW Fest een dag bezoeken of je kunt een vol weekend lang autoplezier beleven voor slechts €35,-. Je kunt dan 2 nachten kamperen; stroomgebruik, toileten en douches zijn inclusief. Maar er is veel meer te doen en te zien. Wat dacht je van de volgende programmaonderdelen:
-Race Arena met de 1/8 Mile sprint, met professionele tijdwaarneming en crew van de DHRA, die naar Amerikaans voorbeeld jouw tijd registreren op de sprintbaan
-Slowcross georganiseerd door de Buggy Club
-Feestavond op vrijdag en zaterdag, met live muziek
-Bedrijvenstands en Onderdelenmarkt, waar je terecht kunt voor onderdelen, accessoires, tuningartikelen of miniaturen en folders
-Meguair’s Concours d’Elegance; flink poetsen geblazen om een van de vele tientallen bekers mee naar huis te nemen!

Met VW Fest komt er na jaren weer een voorzetting van de traditie van VW evenementen op het evenemententerrein van Walibi. Zo vond tussen 2000 en 2005 VW Euro plaats voor luchtgekoelde Volkswagens en in 2002 organiseerde de VW GTI Club Holland het VW GTI Treffen. In 2007 organiseerde Volkswagen er het 70-jarig jubileum van de Transporter. Het evenemententerrein van Walibi heeft er met VW Fest weer hopelijk een lange traditie bij.

Meer informatie: www.vwfest.nl

terug naar voorpagina