• Archief
Gemeente Utrecht wil milieuzone uitbreiden

Gemeente Utrecht wil milieuzone uitbreiden

Sinds 2007 kent Utrecht in het centrum een milieuzone waar vrachtauto’s niet langer welkom. Afgelopen week kwam in het nieuws dat Utrecht dit verbod wil uitbreiden naar bestelbusjes met een dieselmotor. Ook wordt er gesproken over een algeheel verbod op ‘oude’ personenauto’s in de milieuzone. De grens zou dan voor een dieselauto liggen op 8 jaar en een benzineauto op 12 jaar. Utrecht claimt dat het wagenpark in Utrecht vervuilender is dan het landelijke gemiddelde. Naast Eindhoven is Utrecht de enige stad in Nederland die een milieuzone kent. Daar schuilt meteen een probleem in. Lokale politici bedenken vanachter hun bureau de meest wilde plannen waarmee hele groepen aan de kant worden gezet. Of er in de toekomst ooit nog eens oldtimerevenement in de Domstad kan worden gehouden is nog meer de vraag.

terug naar voorpagina