• Archief
Historic Grand Prix Zandvoort 1 en 2 september 2012

Historic Grand Prix Zandvoort 1 en 2 september 2012

Op 1 en 2 september 2012 zal Circuit Park Zandvoort in samenwerking met de HARC (Historische Auto Ren Club) eer doen aan haar rijke autosporthistorie. Grand Prix Formule 1-bolides uit heel Europa zullen hun opwachting maken tijdens de ‘Historic Grand Prix Zandvoort’. Daarnaast zullen er toonaangevende races met historische sportscars, toerwagens en GT’s worden georganiseerd, alsmede een rally voor historische auto’s, waardoor de Historic Grand Prix een voor de liefhebber van klassieke autosport niet te missen evenement wordt.

De Historic Grand Prix Car Association zal twee indrukwekkende Grand Prix-velden naar Zandvoort brengen, met ‘rear engined’ auto’s die geraced hebben tussen 1961 en 1965 en bovendien – ‘front engined’ – GP-auto’s van voor 1961. Auto’s van constructeurs als Maserati, Vanwall, BRM, Lotus en Aston Martin zijn slechts een greep uit de vele prachtige auto’s die naar Zandvoort zullen komen.

Daarnaast zal de ‘Masters Racing Series’ met vier zeer aansprekende klassen naar Zandvoort komen, met voorop de ‘Grand Prix Masters’ met een startveld van historische Formule 1-auto’s van 1966 tot en met 1985.

Meer informatie op: www.cpz.nl

terug naar voorpagina