• Archief
Spectaculaire NK HTGT races op TT-circuit Assen

Spectaculaire NK HTGT races op TT-circuit Assen

De historische coureurs van het Delta Lloyd Xclusief NK HTGT zorgden voor spektakel tijdens Morgan jubileumevenement op het circuit van Assen. Een veld van maar liefst 42 auto’s, allemaal gebouwd in 1965 of eerder, verscheen aan de start. Met snelle stukken afgewisseld door langzame bochten staat het TT-parcours garant voor aantrekkelijke races met veel onderlinge strijd.

Bert du Toy van Hees was in zijn Lotus Elan de snelste man in de kwalificatie geweest, maar hij moest bij de start collega-Lotusrijder Alexander Schlüchter voorlaten. In de tweede ronde was het Antony van den Oetelaar die met zijn krachtige Jaguar E-type de kop overnam. Hij werd voortdurend bedreigd door Michiel Campagne in de nog krachtiger Chevrolet Corvette Grand Sport. Het was echter slechts een kwestie van tijd totdat de snelste auto van het veld, de Ford GT40 bestuurd door Georg Stummeyer, naar voren kwam. Gestart op plaats 37 had de Duitser na vier verloren races eindelijk eens geen pech en won de race. Bij de toerwagens waren de Ford Falcons dominant, Norbert Gross won voor Jaap van de Ende en Frits Campagne.

Race 2 was wederom een prooi voor Stummeyer, die alleen bij de start even bedreigd werd door Schlüchter en Michiel Campagne. Vooraan was het dus niet erg spannend, maar om de plaatsen daarachter was er doorlopend strijd. Aanvankelijk bezette Joep Westerveld met zijn Marcos 1800GT de vierde plaats, even later was het Martin Bijleveld met de Ford Falcon. Die werd op zijn beurt ingehaald door Max Boodie met de Chevrolet Corvette. Boodie spinde echter aan het eind van het rechte stuk, zodat uiteindelijk Steve Perry met zijn Ford Falcon vierde werd. Door het gehele veld waren er spannende gevechten met veel positiewisselingen en werd er fanatiek maar fair gestreden, wat zorgde voor een brede glimlach bij de coureurs èn het publiek.

De volgende races om het Delta Lloyd Xclusief NK HTGT zijn op 1 en 2 september in Zandvoort.

Uitslag race 1: 1. Georg Stummeyer (Ford GT40) 2. Antony van den Oetelaar (Jaguar E-type) 3. Michiel Campagne (Chevolet Corvette Grand Sport) 4. Alexander Schlüchter (Lotus Elan) 5. Bert du Toy van Hees (Lotus Elan) 6. Jaap Sinke (Austin Healey 3000)

Uitslag race 2: 1. Georg Stummeyer (Ford GT40) 2. Michiel Campagne (Chevolet Corvette Grand Sport) 3. Alexander Schlüchter (Lotus Elan) 4. Steve Perry (Ford Falcon) 5.Martin Bijleveld (Ford Falcon) 6. Jaap Sinke (Austin Healey 3000)

terug naar voorpagina