• Archief
Peugeot wil fabriek in Aulnay-sous-Bois sluiten

Peugeot wil fabriek in Aulnay-sous-Bois sluiten

De toekomst van de Peugeot fabriek in Aulnay-sous-Bois is onzeker nu de crisis ook bij PSA diepe sporen achterlaat. De fabriek werd in 1973 door Citroën geopend. Na de overname door Peugeot werd de fabriek ook voor de productie van Peugeot-modellen gebruikt. Als eerste model rolde de Citroën DS uit de fabriek, die toen al in de nadagen van zijn leven zat. Kort daarop volgde de Citroën CX en de type H. De CX zou nog tot 1989 in Aulnay gebouwd worden. Maar zijn opvolger, de XM, werd nooit in Aulnay gebouwd. De fabriek werd namelijk naast de CX voornamelijk gebruikt voor de kleinere modellen uit de Citroën en Peugeot-stallen. Dat waren de Citroen LN, zijn broertje Peugeot 104, Citroen Visa, Citroen AX, in kleine hoeveelheden de Peugeot 205, Citroen ZX, Peugeot 106 en de Citroën tegenhanger Citroen Saxo, Citroen C3, Citroen C2 en sinds 2009 de nieuwe Citroen C3 II.

terug naar voorpagina