• Archief
Na 42 jaar gestolen oldtimer terug

Na 42 jaar gestolen oldtimer terug

Na 42 jaar een gestolen uit terugvinden lijkt bijna onmogelijk. Toch overkwam het een man uit het Amerikaanse Texas. Op de veilingsite Ebay zag de man zijn Austin Healey aangeboden staan die 42 jaar werd gestolen. Hoewel de 66 jarige Amerikaan altijd naar zijn auto is blijven zoeken had hij nooit verwacht dat hij de inmiddels oldtimer ooit terug zou zien. De kans dat de Austin Healey nog bestond was immers nog klein. Toen na controle van het chassisnummer het echt om zijn eigen auto bleek te gaan was de verrassing des te groter. Via de politie werd een kopie van de aangifte uit 1970 geregeld en bovendien was de man nog steeds in het bezit van het originele eigendomsbewijs en zelfs de sleutel had hij nog steeds bewaard. Dit was voldoende om de auto te kunnen claimen. De auto heeft de tand des tijds goed doorstaan. Ooit betaalde de Amerikaan 3000 dollar voor de auto, nu 42 jaar later is de waarde gestegen tot ongeveer 23.000 dollar.

terug naar voorpagina