• Archief
Oldtimer nooit meer wassen

Oldtimer nooit meer wassen

Oldtimer nooit meer wassen. Dat klinkt handig, maar ook als een sprookje. Niet als het aan de onderzoekers van de Technische Universiteit in Eindhoven ligt. In Eindhoven hebben ze een coating ontwikkeld met functionaliteit aan het buitenoppervlak die vanzelf herstelt na beschadiging. De toepassing zijn natuurlijk legio, waaronder ook onze geliefde oldtimers. Het wordt mogelijk om een oldtimer blijvend zelfreinigend te maken, met een sterk waterafstotende coating. Doordat druppels er niet aan hechten, rollen ze van de auto af en nemen het vuil mee. Een regenbui af en toe of een korte spoelbeurt met de tuinslang volstaat dan voor een schone auto, waarop bovendien geen krasjes te zien zijn. Het blijft toch nog een beetje toekomst muziek, de onderzoekers verwachten dat het nog zes tot acht jaar duurt voor de eerste coatings productieklaar en betaalbaar zijn.

terug naar voorpagina