• Archief
Geen G12 antivries in oldtimers

Geen G12 antivries in oldtimers

Tijdens de zomerperiode heeft het koelsysteem van een oldtimer het soms moeilijk. Het goed op peil houden van koelvloeistofniveau is dan ook een vereist. Let bij het eventueel bijvullen wel even op welke koelvloeistof wordt gebruikt. De moderne longlife antivries (G12 genaamd, roze kleur) heeft een samenstelling op basis van andere organische componenten dan de conventionele koelvloeistoffen. Voordeel is dat G12 tot driemaal langer mee gaat dan een glycol-water mengsel. Nadeel is dat G12 oudere kunststoffen en pakkingen op den duur aantast en de conventionele koelvloeistof en G12 niet mengbaar zijn. Deze vormen dan een bruine klonterige massa, die niet of nauwelijks door de waterpomp verwerkt kan worden. Het advies is dan ook de koelvloeistof te gebruiken, die de fabrikant adviseert. Voor oldtimers is dit in ieder geval géén G12.

terug naar voorpagina