• Archief
Langer schorsen oldtimer vanaf 2014 mogelijk

Langer schorsen oldtimer vanaf 2014 mogelijk

Begin 2014 gaat de verlenging van de maximale schorsingstermijn voor voertuigen in. Wie voor lange tijd met zijn voertuig geen gebruik maakt van de openbare weg kan het kenteken schorsen. De autobezitter hoeft dan geen motorrijtuigenbelasting (mrb) en WA-verzekering te betalen en het voertuig is niet APK-plichtig. Jaarlijks vinden er nu ongeveer 400.000 schorsingen plaats. De verwachting is dat dit aantal in de huidige economische situatie toe gaat nemen. Momenteel is schorsing alleen mogelijk voor een periode van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Door een wetswijziging eerder dit jaar op voorstel van minister Schultz van Haegen wordt het mogelijk de schorsingstermijn te verlengen naar 3 of 5 jaar.

terug naar voorpagina