• Archief
Veel onrust en onduidelijkheid rondom invoeren MRB op oldtimers

Veel onrust en onduidelijkheid rondom invoeren MRB op oldtimers

Zoals al eerder op OldtimerNieuws was te lezen hadden een groot aantal partijen in hun partijprogramma opgenomen dat de belastingvrijstelling voor oldtimers komt te vervallen. Nu de rook rondom de verkiezingen een beetje is weggetrokken zijn de partijen VVD en PvdA aan zet om samen tot een nieuwe regering te komen. Wat het standpunt van de VVD rondom de belastingvrijstelling is, is niet duidelijk. De PvdA heeft zich in ieder geval rijk gerekend en alvast 200 miljoen extra belastingopbrengsten ingeboekt.

Ondertussen is in de media al veel gezegd en geschreven over dit voornemen, van onder andere de PvdA, om de oldtimerliefhebbers een flink dwars te zitten. De commotie dat rondom dit onderwerp is ontstaan geeft wel aan dat dit nieuws bij velen hard aan is gekomen. Daarnaast blijkt dat het allemaal uiteindelijk ook nog eens ‘wassenneus’ besparing blijkt te zijn. Zo voorspelt de FEHAC dat oldtimerliefhebbers massaal hun hobby aan de wilgen hangen als de PvdA zijn zin krijgt. Daarnaast zullen velen hun oldtimers ongetwijfeld vaak en langdurig schorsen. Al met al zal de verwachte belastingopbrengst van 200 miljoen snel verdampen en staat zowel de politiek als oldtimerliefhebber met lege handen. Als Nederland zo Sterken en Socialer moet worden…..

terug naar voorpagina