• Archief
Zesde editie Oldtimer toerrit “Toeren voor leven” St. Jansdal groot succes

Zesde editie Oldtimer toerrit “Toeren voor leven” St. Jansdal groot succes

De zesde editie van de oldtimer toerrit op zaterdag 15 september was een groot succes. Na een aantal regenachtige dagen, maakten de regenwolken plaats voor een zonnetje. Ruim 135 prachtige klassiekers waren tijdens deze dag te bewonderen van allerlei merken en typen. Met dit aantal is wederom een record verbroken! De opbrengst gaat naar de moeder/kindafdelingen in het adoptieziekenhuis in Ghana en in ziekenhuis St Jansdal. Er is daarnaast ook aandacht gevraagd voor orgaan- en weefseldonatie.

De zesde editie ging gepaard met een aantal wijzigingen. Zo kwam er een routebeschrijving volgens het bolletje/pijltje systeem en er waren onbemande controleposten. Ook werd er gefaseerd gestart. Bij de voorinschrijving konden de deelnemers al aangeven op welke tijd ze wensten te starten. Hierdoor werd er maar weinig verkeersdruk gelegd op de route die de deelnemers moesten afleggen. Voor veel deelnemers waren dit nieuwe ervaringen.

In het begin van de route waren er veel bochten met lachende en enthousiaste toeschouwers. Later na de eerste stop in Oostendorp, ging de route verder langs verstilde landweggetjes en dijken, waar je even de ruimte had om nog heerlijk het gaspedaal in te drukken. Nu met zicht op grazende koeien. De route vervolgde door de dennenbossen van de Noord-Oostelijke Veluwe. Na een tweede stop bij Gortel ging het verder de donkere Veluwse bossen in en was het écht uitkijken geblazen, wilde zwijnen steken hier maar zo de weg over!

Na het finishen kon maar zo blijken dat je er veel te lang over gedaan had, maar voor velen waren de onbemande controle posten de bottleneck. Die bepaalden dat de familie A.C. Wisse uit Zeewolde met hun Jaguar de eerste prijs in de wacht sleepte.

De juryleden de heer van Laar en de heer Waning, ook verantwoordelijk voor de prachtige route, hebben de prijsuitreiking verzorgd. De VW Kever uit 1960 van de heer R. Wilgenburg verdiende de prijs voor de meest bijzondere oldtimer. De heer H. van de Velden had samen met zijn vrouw pech gehad tijdens de rit, omdat er een brandje ontstond in hun Landrover. Zij kregen de daarvoor de pechprijs. Gelukkig is het met een sisser afgelopen.

terug naar voorpagina