• Archief
Vrijstelling MRB voor oldtimers wordt vanuit milieuoverwegingen afgeschaft

Vrijstelling MRB voor oldtimers wordt vanuit milieuoverwegingen afgeschaft

Hadden we vorige week nog goed nieuws met betrekking tot de belastingvrijstelling voor oldtimers, nu het nieuwe regeerakkoord bekend is gemaakt blijkt dat de oldtimerliefhebbers massaal in de kou worden gezet door de coalitie VVD-PvdA. In het akkoord staat letterlijk ‘De vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting voor oldtimers wordt vanuit milieuoverwegingen afgeschaft’.

Als we akkoord doorbladeren zien we bij maatregel 105 de volgende tekst:

105. Vervallen vrijstelling oldtimers MRB
De vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting voor oldtimers komt te vervallen

De nieuwe regering denkt jaarlijks met deze maatregel rond de 155 miljoen euro op te halen onder de oldtimerbezitters. Dat wordt dus flink bloeden voor een gemiddeld slechts klein aantal kilometers per jaar.

Want naast het vervallen van de MRB vrijstelling zijn er nog meer tegenvallers. Het nieuwe kabinet wil nog meer plukken bij de automobilist.

108. Verhoging accijnzen (diesel en LPG)
De accijns voor diesel wordt verhoogd met 3 cent per liter en komt daarmee op ongeveer 46 cent per liter. De opbrengst van deze accijnsverhoging, die ingaat per 1-1-2014, bedraagt 230 mln. De accijns op LPG wordt verhoogd met 7 cent per liter en komt daarmee op ongeveer 18 cent per liter. De opbrengst van deze accijnsverhoging, die ingaat per 1-1-2014, bedraagt 50 mln
.

Dat wordt dus met de trein naar een automuseum? De lijnen van het regeerakkoord zijn duidelijk, hoe het precies in de praktijk wordt ingekleurd nog niet. Wel is duidelijk dat we de mensen die de oude regeling voor hun eigen gewin oneigenlijk gebruikten heel erg mogen bedanken…

terug naar voorpagina