• Archief
Aantal oldtimers in België met 20% toegenomen

Aantal oldtimers in België met 20% toegenomen

Net als in Nederland en Duitsland is ook in België de afgelopen jaren het aantal oldtimers flink gestegen. Sinds 2006 is in België het aantal auto’s ouder dan 25 jaar met ongeveer 20 procent gestegen. In absolute aantallen gaat het om ongeveer 30.000 oldtimers. Met een totaal van 180.000 oldtimers van 25 jaar of ouder betekent dit dat 3,4 procent van het wagenpark in België uit oldtimers bestaat. In tegenstelling tot de Nederlandse regering ziet de Belgische regering in dat deze oldtimers slechts een hele beperkte bijdrage hebben aan de totale uitstoot van alle voertuigen in België. De Vlaamse minister van leefmilieu, Joke Schauvliege, is dan ook niet van plan om maatregelen nemen.

terug naar voorpagina