• Archief
Belastingvrijstelling oldtimers mogelijk gered

Belastingvrijstelling oldtimers mogelijk gered

Er lijkt beweging te komen in de starre houding van de nieuwe regering met betrekking tot afschaffing van MRB-vrijstelling voor oldtimers. Staatssecretaris Weekers van Financiën wil waarschijnlijk de echte liefhebbers van oldtimers tegemoet komen. Na het bekend worden van de voorgestelde maatregel kwam er uit de oldtimerwereld meteen een storm van kritiek. Die kritiek is niet onterecht, de echte liefhebbers van oldtimers die zuinig zijn op oldtimers maken bijna zonder uitzondering maar weinig kilometers op jaarbasis. Dat de groep echte liefhebbers, waar de vrijstelling ooit voor was bedoelt, nu moet bloeden voor een veel kleinere groep die ‘handig’ gebruik van de regeling maakt met als enig doel geld te besparen, was een bittere pil.

De gehele vrijstelling zoals we die op dit moment kennen lijkt wel te eindigen. De staatssecretaris zit te denken om de huidige regeling te vervangen door een 60-dagenkaart of een afgeleide constructie. Onder meer de BOVAG maakte zich hier al sterk voor. Met een dergelijke constructie is het niet langer aantrekkelijk om alleen voor het financieel gewin dagelijks in een oldtimer te rijden. En dat was nu precies de reden waarom het nieuwe kabinet de regeling af wil schaffen. Voor nu is het wachten op de exacte uitwerking en haalbaarheid van de plannen van staatssecretaris.

terug naar voorpagina