• Archief
Parijs wil oldtimers weren

Parijs wil oldtimers weren

Het lijkt wel of oldtimers nergens meer veilig zijn. Naast discussies in Duitsland, Nederland en recent in België is het nu Bertrand Delanoë, de burgemeester van Parijs, die oldtimers in de ban wil doen. De verbodzone voor oldtimers gaat het hele gebied binnen de A86 in Parijs omvatten. De bedoeling is dat er vanaf september 2014 geen auto’s en vrachtauto’s ouder dan 17 jaar (!) binnen zone mogen komen. De Franse regering wil gedupeerde inwoners van de zone wel gaan compenseren. Dit gaat dan wellicht gebeuren via een zogenaamde sloopregeling. Er is nog op geen enkele manier gesproken over de mogelijkheid dat er voor (goed onderhouden) oldtimers van liefhebbers een uitzondering kan worden gemaakt. We zijn benieuwd waar dit verhaal weer gaat eindigen.

terug naar voorpagina