• Archief
Meerderheid Tweede Kamer wil oldtimerliefhebbers ontzien bij afschaffing belastingvrijstelling

Meerderheid Tweede Kamer wil oldtimerliefhebbers ontzien bij afschaffing belastingvrijstelling

Vandaag werd in de Tweede Kamer gestemd over de motie–Bashir over ontmoedigen van dagelijks gebruik van oldtimers. Bashir (SP) kreeg het voor elkaar dat een meerderheid van de Kamerleden achter zijn motie ging staan. Met het aannemen van deze motie is de eerste stap gezet naar het ontzien van de oldtimerliefhebbers in het nieuwe belastingplan. Want Bashir wil weliswaar het dagelijks gebruik van oldtimers ontmoedigen, maar dat mag ten koste gaan van de oldtimerliefhebbers die slechts enkele kilometers per jaar in hun oldtimer rijden. Ook een Kamermeerderheid wil nu dat er voor ons oldtimerliefhebbers een uitzondering wordt gemaakt wanneer per 1 januari 2014 de belastingvrijstelling voor auto’s ouder dan 25 jaar komt te vervallen. Bashir heeft staatssecretaris Weekers gevraagd met een voorstel te komen om dit te regelen. Ook de kamerleden Neppérus, Groot, Van Vliet en Klein willen de liefhebbers van oldtimers ontzien. De staatssecretaris zoekt naar een oplossing om “rijdend cultureel erfgoed” te behouden en stuurt de Kamer daarover in het voorjaar van 2013 een brief. Zoals wij vorige al op OldtimerNieuws aan hebben gegeven is het nog onduidelijk welke oplossing de staatsecretaris in gedachten heeft. Wel heeft hij al laten weten een 60- of 30-dagenkaart te overwegen.

terug naar voorpagina