• Archief
Afschaffing belastingvrijstelling heeft grote gevolgen voor oldtimerbranche

Afschaffing belastingvrijstelling heeft grote gevolgen voor oldtimerbranche

Niet alleen de liefhebbers van oldtimers worden getroffen bij het afschaffen van de belastingvrijstelling, ook de oldtimerbranche verwacht harde klappen te krijgen. Onder het motto ‘samen staan we sterker’ hebben de oldtimerbedrijven zich verenigd in de Stichting Oldtimerbranche. Want ondanks dat het kabinet een heeft toegezegd om met een alternatief te willen komen waardoor de liefhebbers van oldtimers straks toch hun hobby kunnen uitoefenen is volgens Stichting Oldtimerbranche de kou nog lang niet uit de lucht. De regeling van de afschaffing van de vrijstelling voor oldtimers speelt pas vanaf 2014 en is het geen onderdeel van het belastingplan voor 2013. Daarmee heeft het geen prioriteit voor politiek Den Haag. Maar die tijd heeft de branche niet: de berichtgeving alleen al is funest, het kwaad is al geschied, maar de kosten lopen gewoon door. We kunnen het ons niet permitteren om lijdzaam af te wachten: bedrijven houden dit niet (lang) vol. De werkgelegenheid staat onder druk en het is niet ondenkbaar dat bedrijven gaan omvallen. De eerste bijeenkomst in “The Gallery” in Brummen was met een opkomst van 125 ondernemers een groot succes. We hopen dat de Stichting Oldtimerbranche met een dergelijk grote achterban in staat is om de belangen van de branche en uiteindelijk de belangen van hun klanten, de liefhebbers van oldtimers, goed te behartigen en zo de oldtimer in Nederland te behouden.

terug naar voorpagina