• Archief
Nieuwjaarsevenement Oude Benz Club 20 januari 2013

Nieuwjaarsevenement Oude Benz Club 20 januari 2013

Huis Doorn aan de langbroekerweg opent 20 januari 2013 speciaal voor de Oude Benz Club haar deuren. In de voormalige garage van de Mercedessen van Keizer Wilhelm II wordt hier de OBC nieuwjaarsmeeting georganiseerd. De “Oude Benz Club” is er voor alle voertuigen, die de Daimler-Benz fabrieken in het verleden heeft geproduceerd.

Huis Doorn dankt zijn bekendheid vooral aan de Duitse ex-keizer Wilhelm II. Wilhelm vlucht, na de Duitse nederlaag in de Eerste Wereldoorlog naar het neutrale Nederland en bewoont dit landgoed op de Utrechtse Heuvelrug van 1920 tot aan zijn overlijden in 1941. Hij omringt zich in Doorn met persoonlijke objecten die herinneren aan het verleden en kunst, zilverwerk, meubilair en tapijten die eeuwen vorstelijke Duitse geschiedenis weerspiegelen. Deze keizerlijke residentie in ballingschap is nu een museum. De oorspronkelijke inrichting is nog helemaal intact en biedt de bezoeker een authentiek beeld van internationaal vorstelijke wonen.

Meer informatie op: www.oudebenzclub.nl

terug naar voorpagina