• Archief
Weer veel te genieten op Scottsdale oldtimerveiling

Weer veel te genieten op Scottsdale oldtimerveiling

De jaarlijkse oldtimerveiling in het Amerikaanse Scottsdale (Arizona) behoort tot de grotere veilingen. Deze veiling, die duurt van 13 tot en met 20 januari, biedt ook in 2013 weer vele bijzondere oldtimers. Naar verwachting gaan in Scottsdale dit jaar meer dan 1.000 bijzondere auto’s onder hamer. Denk daarbij aan oldtimers, hot rods, muscle cars en sportauto’s. Maar er kan bijvoorbeeld ook geboden worden op de Ford F-150 King Ranch 4×4 SuperCrew uit 2009 die eigendom was van (oud) president George W. Bush.

Een bijzonder onderdeel van de veiling is de Salon Collection. In dit onderdeel worden ongeveer 50 oldtimers geveild die behoren tot meest gewilde, unieke en waardevolle auto’s in de wereld. De originele nummer 1 Batmobile uit 1966 van de hand van de bekende customizer George Barris, de Mercedes-Benz 300SL Gullwing Coupe van Clark Gable uit 1955 en een Pierce Arrow uit 1919 gebouwd voor de beroemde stomme film komiek Roscoe “Fatty” Arbuckle.

Maar Scottsdale biedt dit jaar nog meer bijzonders. Caroll Shelby brengt een collectie Shelby auto’s naar de veiling. Topper in uit deze collectie is een zeer zeldzame Shelby GT500 uit 1967. Deze Shelby GT500 is een van de eerste uit de serie en mag met slechts 9.841 mijl op de teller wel heel bijzonder worden genoemd. Zelfs de originele banden zitten er nog onder. Hoewel er geen bodemprijs voor deze auto is vastgelegd wordt er ongetwijfeld een flink bedrag voor neergeteld. Naast deze GT500 brengt Caroll Shelby nog een kleine 30 andere Shelby’s mee.

Kijk verder op: www.barrett-jackson.com

terug naar voorpagina