• Archief
Voortaan ook klassiek kenteken mogelijk voor oldtimer motor en vrachtauto uit 1973-1977

Voortaan ook klassiek kenteken mogelijk voor oldtimer motor en vrachtauto uit 1973-1977

De FEHAC komt vandaag met het nieuws dat voortaan oldtimer motoren en bedrijfsvoertuigen, net als oldtimer personenauto’s, met een eerste toelating vóór 1978 een klassiek kenteken kunnen krijgen. Het is een aanpassing waar de FEHAC lang op heeft aangedrongen; het gelijktrekken van de grens waarbij voor (import)voertuigen de speciale kentekens uit de klassiekerseries worden uitgegeven. Deze speciale klassieker kentekenreeksen onderscheiden zich omdat er nog een oude 2 letters + 4 cijfers combinatie wordt gegeven en de kentekenplaten zelf blauw mogen zijn met witte letters.

Bij de personenauto’s gold die mogelijke uitgifte van klassieker kentekens voor alle (import)auto’s met een eerste toelating vóór 1978, maar voor motoren en bedrijfsvoertuigen was dat tot nu toe bij een eerste toelating vóór 1973. De FEHAC vond en vindt dat dit verschil niet hoort te bestaan en wil dat alle categorieën voertuigen (de brom- en snorfietsen uitgezonderd) een klassiekerkenteken krijgen als de eerste toelating op de weg ligt voor 1 januari 1978.

Recent is met de RDW afgesproken dat er nu ook voor motoren en bedrijfsvoertuigen de mogelijkheid komt om bij eerste toelating vóór 1978 een klassiek kenteken te krijgen. Die voertuigen komen in dezelfde XX-YB-XX serie als de auto’s. De personenauto’s uit de periode 1973-1977 krijgen automatisch een kenteken uit de klassiekerserie. Bij de motoren en bedrijfswagens zal dat alleen op speciaal verzoek gaan gebeuren. Klassiekereigenaren kunnen al direct van deze regeling gebruik maken.

Lees ook: Geschiedenis kentekenplaten in Nederland

terug naar voorpagina