• Archief
Reactie PBL op FEHAC analyse rapport Milieueffecten van Oldtimers teleurstellend

Reactie PBL op FEHAC analyse rapport Milieueffecten van Oldtimers teleurstellend

Een week geleden kwam de FEHAC met zware kritiek op het rapport “Milieueffecten van Oldtimers” van het Planbureau voor de leefomgeving (PBL). Deze kritiek was onderbouwd door duidelijke feiten. Al binnen twee werkdagen kwam het PBL met een reactie. Veel had dit echter niet om het lijf. Ze herhaalden simpelweg wat ze al hadden gepubliceerd. Slechts een kleine nuance was mogelijk, zo erkennen ze nu wel dat wel degelijk twee groepen gebruikers zijn: de dagelijkse rijder en de liefhebber. Toch lijkt er van een dialoog nog weinig sprake. De FEHAC roept daarom het PBL in een open brief op om in gesprek te gaan. Immers de staatssecretaris en de Tweede Kamer hebben ook al erkend dat het onzin is om de liefhebbers van oldtimers, die slechts verantwoordelijk zijn voor een zeer gering aantal kilometers per jaar, over een kam te scheren met de dagelijkse rijders.

De open brief van de FEHAC is hier te vinden: http://fehac.communicationmaster.nl/uploads//attachments//50/20130125_fehac_open_brief_aan_pbl.pdf

terug naar voorpagina