• Archief
Motormarkt Hardenberg 30 maart 2013

Motormarkt Hardenberg 30 maart 2013

Op 30 maart 2013 vindt op sportpark De Boshoek de befaamde Motormarkt Hardenberg plaats. In de manege, tent en op het buitenveld zal er een ruim aanbod zijn van motoren, bromfietsen en onderdelen.

Het aanbod van motoren en bromfietsen varieert van klassiek tot modern, van Adler tot Zündapp, van zescylinder tot ééncylinder, van Duits tot Amerikaans. Gereedschappen, literatuur en kleding mogen daarbij uiteraard ook niet ontbreken. Uniek is dat meer dan 70% van het aanbod afkomstig is van particulieren. Niet zelden wordt er in Hardenberg onderdelen aangeboden waarvan menigeen dacht dat het niet meer te verkrijgen was. Of doet een voormalige handelaar zijn zolderopruiming hier van de hand. Dankzij de laagdrempelige toegang zijn ook de kosten voor de standhouder dermate gering dat bij aanvang van de markt vele plaatsen bezet zijn. Naast de beroepsmatige standhouders die in de manege en tent staan, is er nog ruim 10.000 m² aan standruimte voor buitenplaatsen. Hardenberg ligt 5 kilometer van de Duitse grens dus een fiks aantal standhouders en bezoekers is dan ook uit Duitsland afkomstig. Maar ook standhouders uit andere delen van Europa zijn erbij om in Hardenberg hun waren te slijten.

De Motormarkt Hardenberg wordt georganiseerd door De Gasschoeve. De leden zijn als vrijwilliger actief om er voor iedereen een geslaagde dag van te maken. Dit en een toegangsprijs van slechts € 4,00 staat garant voor een dag vol bezienswaardigheden, een fijne sfeer en gezelligheid. De vele bezoekers beschouwen de Motormarkt Hardenberg dan ook vaak als een dag om weer eens met oude bekenden af te spreken.

De Gasschoeve organiseert sinds 1978 de motormarkt. Wat ooit begon als een kleine beurs in een gymzaal is na vele jaren uitgegroeid tot de gezelligste beurs van Nederland en waar nog regelmatig bijzondere vondsten worden gedaan op motorgebied. Niet voor niets komen de standhouders uit geheel Europa. Nergens zo veel kennis en specialisten bij elkaar te vinden als op de Motormarkt. En dan gaat het niet altijd om de handel maar ook om kennis en ervaringen met anderen te delen.

Meer informatie op: www.motormarkthardenberg.nl

terug naar voorpagina