• Archief
29e editie Nationale Oldtimerdag vaderdag 16 juni 2013

29e editie Nationale Oldtimerdag vaderdag 16 juni 2013

Op zondag 16 juni 2013 (vaderdag), is het weer zover. Voor de 29e keer staat de Flevolandse hoofdstad Lelystad in het teken van de Nationale Oldtimerdag. De Bataviaboulevard transformeert zich deze dag – van 09:00 tot 17:00 uur – tot pleisterplaats voor een exclusieve collectie prachtige historische automobielen. Er staan niet dagelijks 400 zeldzame oldtimers gebouwd tussen de jaren 1886 (!)m en 1970 bij elkaar.

In het dagprogramma is in 2013 het accent gelegd bij 100 Jaar Aston Martin, het 17e lustrum van de A Ford, 50 Jaar Porsche 911 en 85 Jaar DAF. In deze presentaties zijn unieke automobielen opgenomen. Een voorbeeld daarvan is de presentatie van een team van de voormalige Algemene Verkeersdienst van de Rijkspolitie met 4 witte Porsches 911 Targa. Een opmerkelijk onderdeel is ook de presentatie van Amerikaanse limousines uit de periode 1953-1958 onder de titel ‘The American Dream’. Het is een overzicht van de eerste Amerikaanse auto-ontwerpen van na de Tweede Wereldoorlog. De deelnemers aan de Nationale Oldtimerdag worden voorzien van lunchpakketten, consumptiebonnen, een rallyschild en een kleine attentie na afloop.

Als deelnemer, maar zeker ook als bezoeker is er deze dag genoeg te doen en te beleven voor jong en oud. Voor de kids komt er een bijzondere verassing. Het heeft natuurlijk met auto’s te maken.

Meer informatie en inschrijven: www.oldtimerdaglelystad.nl

terug naar voorpagina