• Archief
FEHAC wil vrijstellinggrens voor diesels op 35 jaar

FEHAC wil vrijstellinggrens voor diesels op 35 jaar

Aanstaande woensdag komt staatssecretaris Weekers naar buiten met zijn plannen rondom de belastingvrijstelling voor oldtimers. Vooruitlopend hierop laat de FEHAC bij monde van voorzitter Bert Pronk gisteren op BNR-radio weten te kunnen leven met een vrijstellingsgrens voor diesel op 35 jaar. Eerder liet Weekers al eens weten dat de aanpassingen van de vrijstellingsregeling er met name komen om het oneigenlijke gebruik (=dagelijks gebruik) van oldtimers enkel en alleen voor het belastingvoordeel in te dammen. De staatssecretaris gaf daarbij aan dat het om aanzienlijke aantallen gaat (zonder concrete getallen te noemen) van auto’s die net 25 jaar oud zijn. Deze groep zorgt volgens hem voor een grote bijdrage aan de vervuiling door auto’s in Nederland. De FEHAC is samen met een aantal belangorganisatie de afgelopen maanden druk met de staatssecretaris druk in overleg geweest om een gunstige vrijstellingsregeling voor oldtimer te creëren. Deze nieuwe regeling moet oneigenlijk gebruik zoveel mogelijk tegengaan, maar tegelijkertijd de liefhebbers ontzien. Als leeftijdsgrens voor niet diesels wordt 30 jaar genoemd, deze leeftijdgrens komt overeen met de in de rest van Europa gehanteerde leeftijdsgrens.

terug naar voorpagina