• Archief
Special cars benefiet-toerrit 26 mei 2013

Special cars benefiet-toerrit 26 mei 2013

De leden van de Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze hebben een prachtige route uitgezet door karakteristieke dorpen en prachtige landschappen in het Land van Cuijk en Noord-Limburg. Ontspanning, plezier en culinair genieten zijn de uitgangspunten van deze dag, gekoppeld aan een wedstrijdelement. De rit op 26 mei 2013 staat in het teken van het goede doel ALS. ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) is een zeer ernstige spier/zenuw-ziekte, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Spiergroep voor spiergroep valt uit. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose gesteld is. Over de oorzaak is nog steeds weinig bekend. Daarom werft Stichting ALS Nederland fondsen voor onderzoek. En zetten zij zich in voor een grotere bekendheid van de ziekte en voor een betere kwaliteit van zorg voor de 500 mensen die nu jaarlijks door ALS getroffen worden. Er is nog een lange weg te gaan om ervoor te zorgen dat we ALS ooit kunnen genezen of zelfs maar vertragen. ALS moet de wereld uit! Vecht mee tegen ALS.

Voor ervaren rally rijders is er een route met bolletjes en pijltjes uitgezet. Onervaren rijders worden voorzien van een uitgebreidere routebeschrijving. Ook onderweg zult u aanknopingspunten tegenkomen die u aangeven of u goed of fout zit. Oldtimers, nieuwe en oude klassiekers, …. als uw voertuig in uw ogen bijzonder is, dan bent u van harte uitgenodigd deel te nemen. Dat kan uiteraard individueel, maar ook een hele autoclub is welkom.

Meer informatie op: https://www.lions.nl/10710/Special_cars_benefiet-toerrit.html

terug naar voorpagina