• Archief
Wings Wheels and Goggles vliegveld Teuge 7 – 9 juni 2013

Wings Wheels and Goggles vliegveld Teuge 7 – 9 juni 2013

Van 7 tot en met 9 juni 2013 is het vliegveld Teuge bij Apeldoorn het toneel van een bijzondere ontmoeting tussen vooroorlogse sportauto’s en klassieke vliegtuigen. Zo’n 55 teams zullen de strijd met elkaar aanbinden tijdens een unieke rally over land en door de lucht. Het avontuur is van dichtbij te volgen op het vliegveld, waar alle equipes vertrekken en eindigen en waar ze tussen de tochten door uitvoerig kunnen worden bekeken. Daarnaast is een dermate interessant omlijstend programma gemaakt dat jong en oud, man en vrouw gegarandeerd zal boeien. Ruim 50 oude vliegtuigen en een gelijk aantal vooroorlogse sportauto’s zonder dak (vandaar de goggles) zullen tijdens het evenement gedurende drie sessies strijden om de eer en een prachtige bokaal. De teams, bestaand uit een vliegtuig en een oude auto, moeten op tijd een bepaalde route afleggen. Wie dat het beste doet, dus zo dicht mogelijk de normtijd weet te benaderen, wint.

Organisatoren Timo Rietbergen en Jan-Peter Nijmeijers: “Het concours d’ Élégance op het paleis is tweejaarlijks, dus hebben we iets gezocht dat er nog niet was, natuurlijk weer met auto’s, maar dan toch anders. Deze keer gaat het niet om schoonheid maar om spektakel en de sfeer van vroeger. Het programma op het vliegveld is veelbelovend. Twee keer per dag vertrekken de auto’s en vliegtuigen, wat meer dan een uur lang een boeiend spektakel oplevert. Zijn de vliegtuigen en de auto’s niet ‘en route’ dan staan ze rond de hangars van het vliegveld Teuge en kunnen ze worden bezichtigd. Daarnaast zijn er modeshows en vliegdemonstraties met een Catalina, een heuse B25 Mitchell bommenwerper en stuntvliegers. De unieke formule van oude vliegtuigen en auto’s slaat aan. Nu al hebben zich zo’n dertig equipes gemeld en grote en mooie merken als Breitling, Bentley – Leusden, de Koninklijke Luchtmacht en KLM zullen aanwezig zijn met spraakmakende en fraaie producten. De KLM neemt een DC3 Dakota mee. Breitling toont op Teuge zijn modellijn en de Koninklijke Luchtmacht komt met een Harvard en een paar andere verassingen. De organisatie van het nieuwe, unieke evenement is in handen van Classic Events, ook verantwoordelijk voor het tweejaarlijkse klassiekerfestijn in de tuinen van Paleis Het Loo in Apeldoorn. De ruimte op en om het vliegveld is beperkt, wat de organisatie heeft gedwongen tot een vol=vol beleid.

Ga voor kaarten (voorverkoop gereduceerd tarief) naar: www.teugetickets.nl.

Wilt u inschrijven met een vooroorlogse auto? Ga naar www.wingswheelsgoggles.nl

terug naar voorpagina