• Archief
Oldtimertoerrit St Jansdal Harderwijk ‘Toeren voor Leven’ 21 september 2013

Oldtimertoerrit St Jansdal Harderwijk ‘Toeren voor Leven’ 21 september 2013

Op zaterdag 21 september 2013 organiseert het ziekenhuis St Jansdal Harderwijk de jaarlijkse St Jansdaldag, met als vast onderdeel de oldtimertoerrit ‘Toeren voor Leven’. Met de toerrit, die al voor de zevende keer wordt verreden, vraagt het ziekenhuis aandacht voor orgaan- en weefseldonatie.

De route wordt dit jaar uitgezet door de heer van Laar, van Rijschool van Laar en de heer Waning. Het belooft een mooie rit te worden! De route voert uitsluitend over verharde wegen en zal ongeveer 160 km lang zijn. De deelnemers vertrekken in fases. De rit start vanaf de parkeerplaats van het St Jansdal en eindigt ook op de parkeerplaats van het St Jansdal. Er wordt gebruik gemaakt van het bolletje-pijltje leessysteem, waarin ook een duidelijke omschrijving van de route gegeven wordt.

Na de rit zullen alle voertuigen te bewonderen zijn op het parkeerterrein van St Jansdal. Op deze dag zal ook weer de St Jansdal fietstocht gehouden worden waaraan enkele honderden deelnemers meedoen. Er worden tijdens de St Jansdaldag meer leuke activiteiten georganiseerd en er zal muziek zijn.

Waarom een oldtimer toerrit? Liefhebbers van deze auto’s hebben van oude onderdelen weer een nieuwe auto gemaakt. Zij hebben de auto weer een leven gegeven. Orgaandonatie werkt ook op deze manier. Met organen geef je een ander weer een toekomst, een nieuw leven.

Om dit evenement te laten slagen heeft het ziekenhuis natuurlijk oldtimers nodig! Deelname aan de toerrit kost €25,- per auto. Dat is inclusief een lunch (max. 2 lunchpakketten per auto) en deelnemers mogen naderhand het schildje meenemen. De opbrengst gaat naar twee goede doelen: Stichting Vrienden van St Mary’s’ in Ghana en Stichting Vrienden van het St Jansdal.

Meer informatie op www.stjansdal.nl/toerrit

terug naar voorpagina