• Archief
Regering wil 155 miljoen euro van oldtimerbezitters

Regering wil 155 miljoen euro van oldtimerbezitters

Het is inmiddels wel duidelijk, linksom of rechtsom: de oldtimerbezitters zijn de gebeten hond. De argumenten zijn inmiddels niet meer belangrijk, de staatssecretaris heeft gewoon de opdracht om geld op te halen onder de oldtimerbezitters. Het bedrag van 155 miljoen euro is opgenomen in de begroting en moet er komen. En dat het door de oldtimerbezitters moet worden opgebracht is ondertussen wel duidelijk. Hoe dat geld moet worden opgebracht is nog niet ingevuld. Zoals het nu voorstaat zijn er vier opties waarop er weer belasting op oldtimers wordt ingevoerd:

1. Uitvoering regeerakkoord: voor iedere oldtimer moet het volledige bedrag aan motorrijtuigenbelasting (MRB) worden betaald.
2. Oldtimers op benzine ouder dan 30 jaar betalen een kwart van het MRB-tarief, voor diesels en lpg-auto’s ligt de grens dan op 40 jaar.
3. Alle oldtimers ouder dan 40 jaar worden vrijgesteld van MRB.
4. Er komt voor oldtimers ouder dan 30 jaar een zogenaamde 30 dagenkaart. Deze kaart gaat volgens de FEHAC ongeveer 100 euro op jaarbasis kosten.

De FEHAC heeft alles voor ons op een rijtje gezet: http://fehac.communicationmaster.nl/uploads//attachments//50/we_gaan_betalen.pdf

terug naar voorpagina