• Archief
Kees Jan de Jager helpt bij discussie belastingvrijstelling oldtimers

Kees Jan de Jager helpt bij discussie belastingvrijstelling oldtimers

Vandaag werd bekend dat voormalig minister van financiën Kees Jan de Jager staatssecretaris Frans Weekers gaat helpen bij de discussie rondom de belastingvrijstelling van oldtimers. Vorige week liepen de onderhandelingen rondom de MRB voor oldtimers tussen Weekers en de oldtimer-alliantie bestaande uit FEHAC, ANWB, KNAC, BOVAG, FOCWA en RAI vereniging vast.

Weekers heeft een duidelijke opdracht meegekregen: het kabinet wil geld zien van de oldtimerbezitters. De oldtimer-alliantie vindt dit, terecht, wel erg kort door de bocht en kan niet leven met de voorstellen die er nu op tafel liggen.

De vraag is natuurlijk of de Jager de boel nu wel vlot kan trekken. Zoals bekend is heeft Frans Weekers een Peugeot 504 Coupe in de garage staan. Ook Kees Jan de Jager is in het bezit van een oldtimer, een Mercedes 190 SL. Daarnaast is in het verleden ook met dit onderwerp in de weer geweest. Hopelijk geeft hem dit voldoende bagage om met een voor beide partijen aanvaardbaar voorstel te komen. De FEHAC laat in ieder geval weten open te staan voor nieuwe gesprekken. We blijven het volgen!

terug naar voorpagina