• Archief
Overgangsregeling belastingvrijstelling oldtimers

Overgangsregeling belastingvrijstelling oldtimers

Binnen de nieuwe vrijstellingsregeling voor oldtimers zijn alle oldtimers van 40 jaar en ouder vrijgesteld van de MRB. Ongeacht de brandstof.

Zoals aangekondigd komt er wel een beperkte overgangsregeling. De regeling houdt in dat oldtimer-auto’s op benzine ouder dan 26 jaar een kwarttarief MRB betalen met een maximum van 120 euro per jaar onder voorwaarde dat ze in de wintermaanden (december, januari en februari) niet van de weg gebruik maken. Let op: dus ook niet geparkeerd staan aan of bij de openbare weg! Ga hier uit van dezelfde regels die gelden bij het schorsen van een oldtimer. Deze regeling geldt ook voor motorfietsen, bussen en vrachtauto’s.

Oldtimer-auto’s en bestelauto’s met als brandstof diesel of lpg moeten vanaf 1 januari 2014 het volle bedrag aan MRB betalen tot ze de leeftijd van 40 jaar hebben bereikt. Wanneer een oldtimer op lpg officieel wordt teruggebouwd worden naar benzine geldt voor deze oldtimer de regeling voor oldtimers op benzine.

Ook campers vallen niet onder de overgangsregeling, voor deze groep bestaat al een ‘kwarttarief’ regeling.

De leeftijd van een oldtimer wordt zoals altijd vastgesteld op basis van de ‘datum eerste toelating’ zoals die op het kentekenbewijs staat.

Het gaat nu nog om een voorstel. De kans is groot dat dit voorstel het gaat worden. Donderdag 25 april wordt dit in de Tweede Kamer beslist.

terug naar voorpagina