• Archief
NK HTGT kent op Hockenheim een frisse start van het seizoen

NK HTGT kent op Hockenheim een frisse start van het seizoen

Het is inmiddels gebruikelijk dat de historische racers van het Delta Lloyd Xclusief NK het seizoen beginnen op het Grand Prix circuit van Hockenheim. Terwijl wij Hollanders eind april toe zijn aan het voorjaar, is het in de Duitse heuvels meestal nog fris. Zo ook dit jaar, het kwik steeg maar moeizaam naar dubbele cijfers. Gelukkig zorgden een kleine 40 NK-coureurs voor hartverwarmende races.

Bij de start van race 1 pakte Michiel Campagne de leiding in zijn Chevrolet Corvette Grand Sport. Polesitter Georg Stummeyer had het nakijken, maar de Ford GT40 is uiteindelijk de snellere auto en na drie ronden stelde de Duitser orde op zaken. Om de derde plaats werd gestreden door twee gastrijders, de Duitser Rainer Vorköper met en prachtige Jaguar E-Type low drag en de Zwitser Michael Erlich met een niet minder fraaie Bizzarini. Aanvankelijk bevond ook de Zwitser Urs Müller zich in dit gezelschap, maar hij crashte zijn Lotus Elan, evenals hij in de training had gedaan. Hoewel Ehlich de snellere tijden liet noteren, moest hij in de strijd op de baan zijn meerdere erkennen in Vorköper. Ook Alexander Schlüchter met zijn kleine Lotus Elan wist hem te verschalken. Op de zesde plaats eindigde na een knappe inhaalrace oude rot Dick Waaijenberg met zijn Shelby Mustang. Het toerwagenklassement werd gewonnen door Jaap van der Ende na een mooie strijd met collega-Ford Falcon-piloot Frits Campagne. Bo Warmenius en Leo Landman werden derde en vierde met hun Lotus Cortina’s.

Op zondag om 11 uur was het tijd voor race twee. Ook nu was Campagne weer als snelste weg, maar deze keer kon de GT40 hem niet bedreigen. Een afgelopen v-snaar maakte dat de Ford V8 warmliep en Stummeyer de auto aan de kant moest zetten. Campagne kon zodoende een flinke voorsprong opbouwen op Vorköper. Die had het op zijn beurt zwaar, want Ehrlich was vastberaden om zijn snelheid deze keer te benutten. Na enkele ronden wist hij de E-type inderdaad te passeren. Vorköper kreeg daarna Dick Waaijenberg achter zich aan en ook die ging er voorbij. De mooiste inhaalrace kwam deze keer van Urs Müller, die met zijn opgelapte Lotus Elan achteraan gestart was. Hij werd vijfde, voor Mathijs Bakker. Frits Campagne won het toerwagenklassement , voor Bo Warmenius, Frans van Maarschalkerwaart (BMW
1800) en Rob Rappange (Mini Cooper).

Uitslag race 1:

1. Georg Stummeyer (Ford GT 40) 2. Michiel Campagne (Chevrolet Corvette Grand Sport) 3. Rainer Vorköper (Jaguar E-Type low drag) 4. Alexander Schlüchter (Lotus Elan) 5. Michael Erlich (Bizzarini 5300) 6. Dick Waaijenberg (Shelby Mustang)

Uitslag race 2:

1. Michiel Campagne (Chevrolet Corvette Grand Sport) 2. Michael Erlich (Bizzarini 5300) 3. Dick Waaijenberg (Shelby Mustang). 4. Rainer Vorköper (Jaguar E-Type low drag) 5. Urs Müller (Lotus Elan) 6. Mathijs Bakker (Chevrolet Corvette)

De volgende races om het Delta Lloyd Xclusief NK HTGT 2013 zijn op 11 en 12 mei op Zandvoort.

terug naar voorpagina