• Archief
Meerderheid Tweede Kamer voorstander nieuwe vrijstellingsregeling oldtimers

Meerderheid Tweede Kamer voorstander nieuwe vrijstellingsregeling oldtimers

Nadat deze week bekend werd dat Weekers tot een akkoord was gekomen de met oldtimer-alliantie (FEHAC, ANWB, KNAC, BOVAG, FOCWA en RAI vereniging) lijkt ook de Tweede Kamer in te willen stemmen met het akkoord. Er is wel kritiek vanuit de SP en PVV gekomen over de overgangsregeling. Deze geldt alleen voor oldtimers op benzine en niet voor lpg en diesel oldtimers. Er zijn twee moties ingediend om ook voor deze twee groepen een overgangsregeling in te stellen. Dat deze er ook echt gaat komen lijkt onwaarschijnlijk. De nieuwe regeling moet naast de nodige belastingopbrengsten nog een doel dienen: het terugdringen van het dagelijks gebruik van oldtimers. En het is een publiek geheim dat juist oldtimers op lpg of diesel zich daar bij uitstek voor lenen. Het wordt dan ook heel moeilijk om hier onderscheid aan te brengen tussen liefhebbers en dagelijkse rijders. Op 14 mei komt het onderwerp opnieuw in de Tweede Kamer aan de orde.

terug naar voorpagina