• Archief
Dutch National Triumph Day 14 juli 2013

Dutch National Triumph Day 14 juli 2013

Het grootste landelijke Triumph evenement ‘Dutch National Triumph Day’ krijgt vanaf 2013 werkelijk nationale allure. De vier Triumph clubs in Nederland, Club Triumph Holland, TR Club Holland, Triumph Spitfire Club en Stag Club Nederland, samen goed voor circa 3.000 Triumph & Standards organiseren dit evenement gezamenlijk. Het blijft een zomers evenement en vindt plaats op zondag 14 juli 2013. Dit jaar op een volledig nieuwe locatie: het sfeervolle Landgoed Beukenrode, aan de Beukenrodelaan 2 te 3941 ZP Doorn (tussen Doorn en Driebergen aan de N225).

Voorgaande jaren passeerden 300 tot 400 klassieke voertuigen de entree. In 2013 verwachten de organiserende clubs een nog grotere opkomst. Want niet alleen zijn alle clubleden van de vier clubs welkom; bij deze editie zullen meer dan 3.600 eigenaren van een Triumph, die (nog) geen lid zijn van een der clubs, een persoonlijke uitnodiging ontvangen dit evenement als gast bij te wonen. Eigenaren van Triumph(s) die nog geen lid zijn, maar een lidmaatschap overwegen, kunnen per email een persoonlijke uitnodiging aanvragen op dntd@triumph.nl.

De DNTD is meer dan alleen een ontmoetingsplaats, niet alleen voor mannen… Het evenement begint om 10:00 uur en eindigt rond 17:00 uur. Het is een ideale gelegenheid om mensen te ontmoeten die de Britse klassieker een warm hart toedraagt. Maar het is niet alleen maar een ontmoetingsplaats. Zo zullen onderdelenleveranciers hun opwachting maken en zijn allerhande zaken m.b.t. lifestyle, modelauto’s, brochures, boeken etc. aanwezig. Hierdoor heeft niet alleen manlief een leuke dag maar zal DNTD een uitje zijn voor het hele gezin. De regelmatige optredens van een live-band zullen de sfeer verder vergroten. Bovendien leent Beukenrode met de fraaie landschappelijke parkaanleg zich prima voor een mooie opstelling van alle klassiekers en te genieten van de heerlijke sfeer. In deze fraaie ambiance zal een professionele fotograaf elke Triumph fotograferen, de foto’s zijn na afloop via de website dntd.triumph.nl gratis te downloaden.

Onderdeel van het dagprogramma is het DNTD Concours waarbij de meest bijzondere Triumph of Standard gekozen zal worden; er zijn mooie bekers te winnen… Ook mag u diverse presentaties verwachten en met de aanwezigheid van de verschillende Technische Commissies blijft geen technisch probleem onopgelost. Ook een chassis met werkende aandrijving (Triumph Herald) zal worden tentoongesteld. Tenslotte is er ook een (gratis) loterij waarbij o.a. een overtocht naar Engeland te winnen is.

Dit jaar zijn er meerdere jubilarissen die extra in het zonnetje worden gezet, te weten de Triumph TR2 (60 jaar) en TR6 (45 jaar), maar ook de legendarische Roadster met schoonmoederszit uit de 40-er jaren (65 jaar) en in de reeks Saloons de eerste 2000 Saloon MK1 (50 jaar) en de 2.5 PI MK1 Saloon (45 jaar). Binnen het DNTD concours zal er een speciale TR jubileumklasse voor de TR2 en TR6 zijn, terwijl de Roadster en Saloons de andere jubileumklasse zullen vormen. Kom met uw jubilerende auto naar DNTD en wie weet verrast de jury u wel met een uitverkiezing!

Meer informatie: http://dntd.triumph.nl/

terug naar voorpagina