• Archief
‘Meet and greet’ auto’s met Douvrin V6-motor 15 september 2013

‘Meet and greet’ auto’s met Douvrin V6-motor 15 september 2013

In de jaren zestig waren zowel Peugeot als Renault op zoek naar een nieuwe motor voor een hun topmodellen. Dit leidde tot de ontwikkeling van een V6 benzinemotor die bedoelt was voor de Renault 30 en de Peugeot 604. In 1971 voegde Volvo zich bij de twee Franse fabrikanten. Dit leidde tot de PRV-motor (Peugeot-Renault-Volvo). De motor werd geproduceerd in de Franse stad Douvrin. De motor wordt ook wel de ‘Douvrin-motor’ genoemd, vernoemd naar de geboorteplaats. De Douvrin-motor is tot in de jaren ‘90 gebruikt door vele autofabrikanten. Naast Peugeot, Renault, Volvo was de motor ook terug te vinden bij merken als Citroën, Talbot, DeLorean, Dodge, Lancia, Alpine en bijvoorbeeld Venturi.

Speciaal voor de liefhebbers van de Douvrin V6-motor is op 15 september 2013 Amersfoort een ‘meet and greet’ georganiseerd. De ‘meet and greet’ vindt plaats bij het Campanile Hotel te Amersfoort en begint om 12.00 u. Vanaf 13.30u is er rondrit rond Amersfoort (een rit van zo’n 50 km). Vanaf 16.00u napraten zolang als je wilt. Alle bezitters van een auto met een V6 Douvrin motor zijn uitgenodigd!

Meer informatie op: www.douvrin.eu

terug naar voorpagina