• Archief
Vier overwinningen voor familie Van der Lof tijdens Historische Zandvoort Trofee

Vier overwinningen voor familie Van der Lof tijdens Historische Zandvoort Trofee

In 1952 was Dries van der Lof één van Nederland’s eerste Formule 1-coureurs. Tijdens de Historische Zandvoort Trofee afgelopen weekend deden twee latere generaties Van der Lof goede zaken in het Delta Lloyd Xclusief Nederlands kampioenschap voor historische auto’s.

Alexander van der Lof, zoon van Dries, won de eerste race om het Delta Lloyd Xclusief NK HTGT in zijn Bizzarini 5300GT. In de drijfnatte kwalificatie had Roman Caresani de snelste tijd gezet in de Porsche 904/6, maar Van der Lof nam na twee ronden de leiding over om hem niet meer af te geven. Om de derde plaats werd gedurende de gehele race keihard gestreden tussen Martin Bijleveld (Ford Falcon) en Rob Bergmans (Iso Rivolta). Een ultieme uitrempoging van Bergmans in de Tarzanbocht mislukte, maar uiteindelijk kreeg hij de derde plaats toch in handen toen Bijleveld de pits in moest met een losgeraakt voorscherm. Frits Campagne (Ford Falcon) werd vierde en won de toerwagenklasse. Shirley van der Lof, kleindochter van Dries, werd achtste algemeen en won haar klasse in een Porsche 911. De kleine Mini Coopers maakten indruk. Debutant René de Vries was vijfde in de kwalificatie, terwijl Rob Rappange in de race lange tijd een treintje van drie Porsches achter zich wist te houden.

In race 2 had Bergmans zijn zinnen op de overwinning gezet. Hij startte snel en pakte na drie ronden de eerste plaats. De leidende positie wisselde voortdurend tussen de twee Italo-Amerikaanse V8’s. Aan de finish had Alexander van der Lof een voorsprong van slechts 0,163 seconde. Bergmans kreeg echter een tijdstraf die hem deed terugvallen naar de derde plaats, achter de Porsche 904/6 van Cees Kooij. Armand Adriaans was vierde, en werd nog bijna ingehaald door de ontketende Roland Zoomers, die met zijn Jaguar E-type als 33-ste gestart was. De top-6 werd volgemaakt door Frits Campagne, die wederom het toerwagenklassement won. Shirley van der Lof was deze keer negende en won opnieuw haar klasse.

Uitslag race 1:

1. Alexander van der Lof (Bizzarini 5300 GT) 2. Roman Caresani (Porsche 904/6) 3. Rob Bergmans (Iso Rivolta) 4. Frits Campagne (Ford Falcon Sprint) 5. Armand Adriaans (Mustang Shelby) 6. Dirk Waaijenberg (Ford Mustang)

Uitslag race 2:

1. Alexander van der Lof (Bizzarini 5300 GT) 2. Cees Kooij (Porsche 904/6) 3. Rob Bergmans (Iso Rivolta) 4. Armand Adriaans (Mustang Shelby) 5. Roland Zoomers (Jaguar E-type) 6. Frits Campagne (Ford Falcon Sprint)

De volgende twee wedstrijden om het Delta Lloyd Xclusief NK HTGT 2013 vinden plaats op Spa-Francorchamps op 15 en 16 juni.

terug naar voorpagina