• Archief
Internationale Oldtimerdagen Twente 3 en 4 augustus 2013

Internationale Oldtimerdagen Twente 3 en 4 augustus 2013

Sinds jaar en dag een begrip in Twente en ver daarbuiten, de oldtimerdagen in Tilligte. Ook voor de 2013 editie heeft de organisatie weer hoogespannen verwachtingen en het programma is dan ook weer erg vol. Tradtioneel is er veel te zien op het 7 hectare grote terrein.

Oude stoommachines, brommers, oldtimer auto’s en trekkers. Maar inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een waar kijkspektakel voor de hele familie. Er zijn namelijk veel meer activiteiten, zoals demonstraties planken zagen, dorsen, volksdansen en grondverzet; ambachtelijk bier brouwen; een modelexpositie; een onderdelenmarkt; een valkenier; demonstraties van oude ambachten zoals brood bakken, klompen maken, kaarsen maken, manden vlechten en koper smeden; speciaal voor de kinderen: een springkussen, een zweefmolen, ballonnen, een western express, een mini stoomtrein, een zwembad, en nog veel meer. De onderdelenmarkt wordt een echte publiekstrekker.

Tilligte heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot het grootste stoomevenement in Nederland dat veel lof toebedeeld krijgt van stoomverenigingen. Ook in de rest van Europa wordt het Twentse spektakel geroemd; het wordt vaak in één adem genoemd met Dorset, het grootste evenement in Europa. Dat heeft in de eerste plaats te maken met de kwaliteitsnormen die aan deelname gesteld worden; voertuigen mogen niet jonger zijn dan een bepaald bouwjaar en ze moeten op zijn minst goed toonbaar zijn. Verder is belangrijk dat het evenement niet commercieel is en uitgaat van het hobbyisme van deelnemers en liefhebbers.

Meer informatie is te vinden op: www.oldtimerdagen.nl

terug naar voorpagina