• Archief
Volop actie bij NK HTGT op Spa-Francorchamps

Volop actie bij NK HTGT op Spa-Francorchamps

Spa Francorchamps verwelkomde voor het derde jaar in successie het Delta Lloyd Xclusief Nederlands Kampioenschap voor historische toerwagens en GT’s. De strijd tussen de ruim 50 deelnemers was hevig en het materiaal werd niet gespaard. Dat begon al in de kwalificatie toen de Engelsman Tim Summers door een mechanisch defect aan zijn AC Cobra een vijfvoudige koprol maakte in de snelle Blanchimont bocht. De auto vatte vlam en Summers werd voor observatie naar het ziekenhuis gebracht. Hij mocht gelukkig snel weer naar huis.

De eerste race leverde een overwinning op voor Michiel Campagne in de Chevrolet Corvette Grand Sport, na een rondenlang gevecht met Georg Stummeyer in zijn Ford GT40. Stummeyer moest uiteindelijk opgeven door een defect aan de motor. Een sterke tweede plaats was er voor de Duitse graaf Markus von Oeynhausen in een Jaguar E-type, terwijl Alexander van der Lof derde werd in zijn Bizzarini 5300.
Jaap van de Ende voerde lange tijd de toerwagenklasse aan in een Ford Falcon, totdat zijn rechtervoorwiel afbrak. Dat gaf de winst aan de kampioen van vorig jaar Norbert Gross, ook in een Ford Falcon.

Zonder Stummeyer was Campagne de gedoodverfde favoriet voor de winst in de race op zondag. Oeynhausen had echter andere plannen. Hij nam direct na de start de leiding en wist een kleine voorsprong op te bouwen. Campagne kwam enkele ronden later zelfs onder vuur te liggen van Van der Lof, die in ronde vijf de tweede plaats van hem overnam. Campagne vocht terug, en twee ronden later reed de witte Corvette weer voor de gele Bizzarini. Van der Lof wist nu echter waar hij het voordeel kon pakken en sloeg in de laatste ronde alsnog toe. De toerwagenklasse werd deze keer gewonnen door Steve Perry, de teamgenoot van Gross, voor Frits Campagne, eveneens in een Ford Falcon.

Uitslag race 1:
1. Michiel Campagne (Chevrolet Corvette Grand Sport) 2. Markus Graf von Oeynhausen (Jaguar E-type) 3. Alexander van der Lof (Bizzarini 5300) 4. Antony van den Oetelaar (Jaguar E-type) 5. Charles Allison (Marcos 1800) 6. Armand Adriaans (Shelby Mustang)

Uitslag race 2:
1. Markus Graf von Oeynhausen (Jaguar E-type) 2. Alexander van der Lof (Bizzarini 5300) 3. Michiel Campagne (Chevrolet Corvette Grand Sport) 4. Antony van den Oetelaar (Jaguar E-type) 5. Rainer Vorköper (Jaguar E-type) 6. Armand Adriaans (Shelby Mustang)

De volgende races om het NK HTGT worden verreden op het TT-circuit van Assen op 13 en 14 juli

terug naar voorpagina