• Archief
VrijstellingOldtimer strijdt verder voor blijvende belastingvrijstelling oldtimers

VrijstellingOldtimer strijdt verder voor blijvende belastingvrijstelling oldtimers

Een tijdje geleden berichten we op OldtimerNieuws al over de impact van de nieuwe vrijstellingsregels voor oldtimers. Een grote groep oldtimerbezitters wordt geconfronteerd met een enorme lastenverzwaring. Dit is onder meer het directe effect van het ontbreken van een overgangsregeling voor oldtimers op lpg of diesel.

Wouter van Embden, Han Terneldeli en Hans Horwitz voerden in 2009 langdurig actie ten bate van de eigenaren van Youngtimers (personenauto’s van 15 tot 25 jaar oud). Er werd toen (ook geheel plotseling) een wetswijziging aangenomen waardoor de bijtelling voor het privégebruik van zakelijke Youngtimers enorm werd verhoogd. In 2009 bereikten ze wat voor onmogelijk werd gehouden: de wetswijziging werd na 9 maanden intensief actievoeren vrijwel geheel ongedaan gemaakt. Nu springen de heren opnieuw op de bres. Deze keer om de invoering van de nieuwe belastingregels voor oldtimers te voorkomen. In ons land (en in Europa!) zijn er regels waaraan de overheid zich dient te houden en die het parlement (met name de Eerste Kamer) controleert. Daar maken de heren achter VrijstellingOldtimer dan ook gebruik van omdat zowel de procedure, als het gebrekkige of ontbrekende cijfermateriaal niet in hun ogen niet klopt. Ze vinden dat de gevolgen voor de betrokkenen onvoldoende nagegaan en is het oncontroleerbaar hoe men tot de begrote belastingopbrengst komt.

Volg via de website www.vrijstellingoldtimer.nl de strijd tegen de MRB-invoering voor oldtimers. Ook is het mogelijk om via de website deze actie te ondersteunen.

terug naar voorpagina