• Archief
3 Wereldrecordpogingen Bromfietsclub De Bromvliegers 18 augustus 2013

3 Wereldrecordpogingen Bromfietsclub De Bromvliegers 18 augustus 2013

Bromfietsclub De Bromvliegers organiseert op zondag 18 augustus 2013 in Zijtaart (gemeente Veghel) maar liefst 3 wereldrecordpogingen. Deze zullen bij succes officieel door Guinness World Records erkend worden. Het unieke is dat u of uw kinderen daar bij kunnen zijn, als bezoeker maar nu ook als deelnemer!
In een dag vullend programma staat de bromfiets centraal. Er wordt geprobeerd de langste rij rijdende brom- en snorfietsen te vormen, er wordt gereden met de langste brommer ter wereld en speciaal voor de kinderen is er een wereldrecordpoging langste rij trapskelters. Dat alles wordt u gratis aangeboden door bromfietsclub de Bromvliegers, de inwoners van het gastvrije Zijtaart, de vele vrijwilligers en de diverse sponsoren van dit evenement.

Wereldrecordpoging langste rij bromfietsen
Bromfietsers gaan dit jaar weer proberen om het record van ‘de langste rij bromfietsen’ te verbreken. Het Portugese Fatima claimt op dit moment Wereldrecordhouder te zijn met een rij van maar liefst 1390 bromfietsen. “We verwachten zo’n 2000 mensen op de brommer, maar dan moet het wel lekker weer worden.” Aldus de organisatie.

Wereldrecordpoging langste brommer
Dit record is momenteel in handen van het Engelse Leicestershire met een tweewielige bromfiets van 22 meter. Om u een idee van de lengte te geven; 22 meter is de lengte van twee stadsbussen achter elkaar.
Met deze bromfiets moet minimaal een afstand van 100 meter gereden worden, zonder een voet aan de grond aan te zetten.

Wereldrecordpoging langste rij trapskelters
Het wereldrecord met de skelters wordt voor de eerste keer gehouden “We gaan dit record sowieso halen, ook al zijn er maar een paar skelters, maar natuurlijk hopen we op veel meer deelnemers.”.

Deelnemen of bezoeken
Aan de langste rij bromfietsen kunt u deelnemen met elke brom- en snorfiets onder de 50cc (bouwjaar onbelangrijk). Inschrijven voor de langste rij brommers of trapskelters kan ter plaatse tussen 9.00 en 12.00 uur. Wilt u niets missen van dit spektakel dan bent u natuurlijk ook van harte uitgenodigd om dit evenement als bezoeker mee te maken. Brommers kijken kan vanaf 09.00 uur de wereldrecordpogingen starten rond het middaguur.

Woont u in de buurt dan adviseren wij u op de (brom-)fiets te komen. Komt u met de auto volg dan de aanwijzingen van de organisatie op. De enige route op deze dag is vanaf de snelweg A50 tussen Oss en Eindhoven; afrit 10 en daarna de borden Zijtaart volgen.

Zowel parkeren als deelname is helemaal gratis!

Kijk voor meer informatie www.jumbolangsterij.nl.

terug naar voorpagina