• Archief
De meest populaire oldtimers van dit moment

De meest populaire oldtimers van dit moment

Met de nieuwe oldtimer wetgeving die er waarschijnlijk aan zit te komen, gaat het voor veel mensen een stuk minder interessant geworden om een oldtimer te gaan rijden of te blijven rijden. Veel oldtimer bezitters zetten dan ook hun oldtimer te koop of gaan op zoek naar een oldtimer die binnen de regelgeving past. Autoscout24 maakte een overzicht van de meest populaire oldtimers van dit moment.

Ford Mustang
Op één staat de Ford Mustang. Deze musclecar is een van de iconen van de Amerikaanse auto geschiedenis. Deze auto verscheen voor het eerst in 1964 van de band en is sindsdien niet meer van de markt geweest. Alleen de eerste modellen vallen gaan dus binnen de belasting vrije regeling vallen. Wil je een jongere Mustang gaan rijden dan moet je de Ford Mustang II gaan rijden. Deze vallen in het middentarief en zullen dan snel in het vrije tarief gaan vallen.

Under Creative Commons license by ColorfulFoxes

Porsche 911
De Porsche 911 (negen-elf) is al jaren een van de best verkopende sportauto’s ter wereld. De 911 kwam, evenals de Mustang, op de markt in 1964 en er is sinds die tijd nooit aan het model getornd. Waarschijnlijk is dit ook een van de redenen van het succes van deze auto. Een grappig feitje rondom de 911 is dat dit model eigenlijk 901 zou gaan heten. Het probleem was alleen dat Peugeot het merkrecht claimde op modellen met een 0 in het midden. Vandaar de 911 dus.

By IFCAR (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons

Mercedes G300
Een jonger model dan de eerste twee is de Mercedes G300. De G-klasse werd uitgerold op de automarkt in 1979. In eerste instantie was deze terreinauto bedoeld als militair voertuig, maar in middels zijn er vele modellen G-Klasse occasions verkrijgbaar. Ook dit model heeft sinds de release is nauwelijks veranderingen ondergaan aan het uiterlijk. Misschien is dit ook wel een van de redenen dat deze auto’s zo populair zijn en blijven.

De top 5
1. Ford Mustang
2. Porsche 911
3. Mercedes-Benz G 300
4. Volkswagen Golf
5. Mercedes-Benz 200

terug naar voorpagina