• Archief
Publiek op de banken voor NK HTGT tijdens Gamma Racing Day

Publiek op de banken voor NK HTGT tijdens Gamma Racing Day

Na een pauze van 3 weken was het Delta Lloyd Xclusief NK HTGT wederom te gast op het TT circuit van Assen voor de Gamma Racing Day(s). Bij de start van de eerste race was het Georg Nolte die met zijn Ford GT40 voor opwinding zorgde. Hij kroop een beetje, stopte op het moment dat de rest vertrok en ging er toen alsnog als een raket vandoor. Te snel, zo bleek, want hij spinde in de eerste bocht dwars door het veld, waarbij iedereen de kostbare Ford gelukkig wist te ontwijken. Polesitter Alexander van der Lof (Bizzarini 5300) was als eerste weg, maar op de Veenslang kwam Michiel Campagne in de Corvette Grand Sport langszij. Het gevecht tussen de beide kemphanen zou de gehele race duren. Roland Zoomers in de Jaguar keek toe vanaf plaats drie. Ford Falcon-rijders Frits Campagne, Lars Esselius en Boudewijn Bijleveld knokten om de vierde plaats. Campagne liet de twee anderen in eerste instantie gaan, en de beide heren maakten er een heftige strijd van, die pas ten einde kwam toen Bijleveld spinden omdat zijn gordel los zat. Esselius toucheerde een bandenstapel en moest Jos Stevens (Lotus Elan) voorbij laten, maar Frits Campagne kon hij net voorblijven. Spectaculaire uitremacties waren er in de Geert Timmer-bocht, waar Leo Landman in de Lotus Cortina ronden na ronde binnendoor stak bij Harmen van Putten in de Corvette Stingray, om die plek vervolgens op het rechte stuk weer kwijt te raken.

In de tweede race vervolgden Michiel Campagne en Alexander van der Lof hun gevecht. Van der Lof wist vier ronden lang de leiding vast te houden, maar moest uiteindelijk afhaken. Georg Nolte rukte omzichtig op door het veld. Voor het publiek was dat wel jammer want zijn opmars stopte zodoende op de derde plaats. Roland Zoomers werd de gehele race geschaduwd door Jos Stevens, die echter geen passeermogelijkheid kon vinden. Esselius won wederom de toerwagenstrijd, voor Frits Campagne die ongetwijfeld tevreden was met het behoud van de leiding in het kampioenschap.

De volgende races om het Delta Lloyd Xclusief NK HTGT zijn op 31 augustus en 1 september tijdens de Classic Grand Prix op Circuit Park Zandvoort.

Uitslag race 1:
1. Michiel Campagne (Chevrolet Corvette Grand Sport) 2. Alexander van der Lof (Bizzarini 5300GT) 3. Roland Zoomers (Jaguar E-type) 4. Jos Stevens (Lotus Elan) 5. Lars Esselius (Ford Falcon Sprint) 6. Frits Campagne (Ford Falcon Sprint)

Uitslag race 2:
1. Michiel Campagne (Chevrolet Corvette Grand Sport) 2. Alexander van der Lof (Bizzarini 5300GT) 3. Georg Nolte (Ford GT40) 4. Roland Zoomers (Jaguar E-type) 5. Jos Stevens (Lotus Elan) 6. Lars Esselius (Ford Falcon Sprint)

terug naar voorpagina