• Archief
VrijstellingOldtimer strijdt verder tegen aanpassing belastingvrijstelling oldtimers

VrijstellingOldtimer strijdt verder tegen aanpassing belastingvrijstelling oldtimers

Velen hebben het team van VrijstellingOldtimer de vraag gesteld of de overheid een dergelijk ingrijpende maatregel eigenlijk wel mag invoeren. En terecht! De meeste oldtimerbezitter hebben in het verleden immers een brief ontvangen waarin stond dat er geen MRB meer betaald hoefde te worden. Ze stellen vast dat er in deze Oldtimerskwestie zoveel zaken waarvan ze denken dat deze onrechtvaardig zijn of sterke juridische raakvlakken hebben, dat het team van VrijstellingOldtimer besloten hebben om een topadvocaat in te schakelen.

Met gepaste trots kunnen ze nu melden dat ze prof. mr. Tom Barkhuysen bereid hebben gevonden om hun bij te staan op juridisch gebied. Mr. Barkhuysen is partner bij het gerenommeerde kantoor Stibbe Advocaten en heeft al diverse successen op zijn naam staan in vergelijkbare zaken.

De aanpak blijft erop gericht om de Oldtimerkwestie aan te pakken d.m.v. een politieke lobby (zoals zij dat ook al – succesvol – deden in 2009). Dit betekent dat ze nog geen juridische procedures zullen voeren, maar sluiten dat in de toekomst ook niet uit. In eerste instantie zal mr. Barkhuysen alleen adviseren, zodat de argumentatie ook juridisch een sterke ruggengraat heeft.

Er zijn alvast een aantal van de vragen gebundeld en aan de advocaat voorgelegd. In een filmpje gaat mr. Barkhuysen in op de volgende vragen:

– Is het huidige 40 jaar compromis al definitief?
– Zijn er juridische bezwaren om de vrijstelling af te schaffen?
– Wat is de rol van Eerste Kamer in deze kwestie?
– Bestaat het risico dat onze actie de uitkomst nog slechter maakt?
– Wat zijn belangrijke argumenten tegen het opheffen van de vrijstelling?

U ziet dat de strijd zeker nog niet gestreden is en dat ze blijven doorvechten om deze belachelijke maatregel terug te draaien!

Uw steun is van doorslaggevend belang voor het slagen van de actie. De reacties op onze eerste enquête waren overweldigend. Het doet de mensen achter VrijstellingOldtimer deugd een dergelijk gemotiveerde en bevlogen achterban te hebben. Ze doen nu een beroep op u om onze actie ook financieel te steunen. Er wordt gestreeft om de kosten van de actie zo laag mogelijk te houden. Er wordt daar waar mogelijk gewerkt met deskundige vrijwilligers, maar voor sommige onderwerpen, zoals juridische bijstand, behoort dit niet tot de mogelijkheden. Dit brengt zodoende aanzienlijke kosten met zich mee.

VrijstellingOldtimer wil deze strijd afmaken en winnen. Ze zijn overtuigd dat dat kan! Ze rekenen op uw steun en vertrouwen!

Klik hier om een donatie te doen: http://www.vrijstellingoldtimer.nl/doneren

terug naar voorpagina