• Archief
Arie Luijendijk wint NK HTGT race op Zandvoort

Arie Luijendijk wint NK HTGT race op Zandvoort

Voormalig Indy 500 winnaar Arie Luijendijk maakte op zondag handig gebruik van een gele vlag situatie om de overwinning te pakken in het Delta Lloyd Xclusief Nederlands kampioenschap voor historische toerwagens en GT’s. Op zaterdag had hij nog zijn meerdere moeten erkennen in de gewiekste Engelsman Graham Wilson, die zijn Lotus Elan in een klein gaatje voorbij de kostbare Bizzarini wist te prikken. De equipe Kees Kooij/Roman Caresani (Porsche 904/6) kon geen hoofdrol spelen door een spin van Kooij in de eerste ronde, die hem ver terug wierp. De Duitser Georg Stummeyer (Ford GT40) had tijdens deze eerste race geruime tijd de leiding in handen, maar kreeg een drive through wegens een fout toen de Safety Car op de baan kwam. Rob Bergmans pakte zodoende de derde plaats met zijn Iso Rivolta. In de toerwagenklasse was het Frits Campagne die zijn Ford Falcon op een seconde voor Matthijs Bakker in eenzelfde auto aan de finish bracht. De GTS11 klasse werd gewonnen door Nico Zonneveld, die in zijn Morgan +4ss de Porsche 911’s op achterstand reed. Bij de kleintjes won Rob Rappange in de Mini Cooper S, voor Ron Verzijlbergen in de Fiat Abarth.

Op zondagmiddag zat Wilson weer op het vinkentouw, maar Luijendijk was nu beter aan zijn Italiaanse racer gewend en wist tijdens het inhalen van achterblijvers steeds een gaatje te houden. Met 50 auto’s op de baan en een raceduur van 25 minuten konden Caresani en Stummeyer niet snel genoeg naar voren komen om de koplopers te bedreigen. Frits Campagne vergooide zijn kansen door een mislukte uitremactie in de Tarzanbocht, waarbij hij samen met Jaap van de Ende, ook in een Ford Falcon, in de grindbak terecht kwam. Dat gaf de overwinning bij de toerwagens aan Dirk Waaijenberg in een Ford Mustang, voor Leo Landman in een Lotus Cortina. Shirley van der Lof zette de kers op de taart van het “50 jaar Porsche 911”-feestje door de GTS11-klasse te winnen, voor Joep Westerveld in de Marcos 1800. Verzijlbergen gaf met zijn Fiat Abarth deze keer alle Mini Coopers het nakijken.

Uitslag race 1:

1. Graham Wilson (Lotus Elan) 2. Arie Luijendijk (Bizzarini 5300 GT) 3. Rob Bergmans (Iso Rivolta) 4. Frits Campagne (Ford Falcon Sprint) 5. Matthijs Bakker (Ford Falcon) 6. Nico Zonneveld (Morgan +4ss)

Uitslag race 2:
1. Arie Luijendijk (Bizzarini 5300 GT) 2. Graham Wilson (Lotus Elan) 3. Roman Caresani (Porsche 904/6) 4. Georg Stummeyer (Ford GT40) 5. Rob Bergmans (Iso Rivolta) 6. Jip van Putten (Chevrolet Corvette Stingray)

De afsluitende wedstrijden om het Delta Lloyd Xclusief NK HTGT 2013 vinden plaats op Dijon-Prenois (Frankrijk) op 5 en 6 oktober.

terug naar voorpagina