• Archief
Belastingvrijstelling oldtimers wordt aangepast. Waar kunnen we nog op besparen?

Belastingvrijstelling oldtimers wordt aangepast. Waar kunnen we nog op besparen?

Als oldtimer liefhebber weet u dat het niet goedkoop is om een auto te rijden. En het wordt u door de Rijksoverheid ook niet gemakkelijker gemaakt. Vanaf 1 januari 2014 gaat de speciale belastingregeling voor oldtimers zoals het nu uitziet op de schop. Was uw auto voorheen nog vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting, vanaf volgend jaar is de kans groot dat ook u wegenbelasting moet gaan betalen.

Auto’s ouder dan 40 jaar blijven buiten schot en mogen belastingvrij blijven rijden. Auto’s tussen de 26 en 40 jaar gaan een (aangepast) belastingstarief betalen. De Rijksoverheid stelt als voorwaarde dat de auto in de maanden december, januari en februari niet rijdt en dus geschorst moet worden. Als de auto in een van deze maanden een APK moet ondergaan, kan hiervoor een tijdelijke ontheffing aangevraagd worden.

Besparen op de autoverzekering
Voor een groot deel van de oldtimerbezitters stijgen de kosten en dat is natuurlijk erg vervelend. Op het belastingtarief heeft u zelf geen invloed, maar op uw autoverzekering wel. Iedere maand 5% op uw autoverzekering besparen, hoe lijkt u dat? Automatisch wordt een vast percentage van uw premie aan de kant gezet en gespaard in een kortingstegoed. Deze korting kan per jaar oplopen tot zo’n € 175! U kunt het kortingsbedrag uit laten keren op uw bankrekening, wanneer u dat wilt.

Uniek bespaarconcept: het consumentencollectief
Collectiviteitskorting, u kent het misschien van de zorgverzekering. Maar hetzelfde principe gaat op voor autoverzekeringen. Hoe meer mensen lid worden van een consumentencollectief, hoe meer korting er uitgedeeld kan worden. Er zijn in Nederland al meer dan 500.000 leden die profiteren van het spaarconcept. Ze sparen geen punten of andere zaken die inwisselbaar zijn voor geschenken, maar gewoon geld dat in concrete euro’s wordt uitgekeerd op hun bankrekening. Door vaste afspraken met een ruim aantal autoverzekeraars in Nederland is de verzekeringnemer verzekerd van een voordelige en betrouwbare autoverzekering. Het consumentencollectief treedt op als tussenpersoon en staat klaar voor haar deelnemers op het moment dat het nodig is. Als deelnemer profiteert u van een uitstekende klantenservice en een scherpe prijs terwijl het consumentencollectief ieder extra lid als bijdrage aan de extra korting ziet; hoe meer leden, hoe meer korting. Zo kunnen we elkaar helpen om minder te betalen.

terug naar voorpagina