• Archief
Hanzestedenrally 21 september 2013

Hanzestedenrally 21 september 2013

Wordt het een zonnige nazomer? Krijgen we storm en regen over ons heen? 21 september begint de herfst en je kunt alle weersomstandigheden verwachten…misschien wel open rijden?? In ieder geval hebben de gerenommeerde uitzetters Fred Hak en Ronald Jans een goed gebalanceerde rijd- en kaartleesrit in de planning. Bestuurder en navigator gaan een dag puur autoplezier tegemoet. Geen geneuzel maar natuurlijk wél een paar pittige kaartleeskrakers om vervolgens weer stukken door te kunnen rijden in de prachtige omgeving.

Wat de naam Hanzestedenrally natuurlijk al doet vermoeden is dat dit evenement in Oost-Nederland, in de regio van de IJssel zal worden verreden; dit jaar is de kern van het wedstrijdgebied de IJssel zelf, die we een aantal keren links en rechts laten liggen. Er zijn veel onbekende prachtige wegen zonder noemenswaardige drukte. We hebben de kaarten lang bestudeerd en hebben een groot aantal bijzondere weggetjes ontdekt op verrassende plaatsen in de mooie uitdagende omgeving. Ook deze regio biedt de eerstkomende jaren tal van mogelijkheden om zonder noemenswaardige doublures prachtige trajecten uit te zetten, en dat gaat dan ook gebeuren.

In de eerste opzet rijden we van Hanzestad naar Hanzestad. Die zijn er 7: Doesburg, Deventer, Zutphen, Hattem, Kampen, Zwolle en Hasselt. Dat betekent 6 tussenliggende etappes en iedere kaartleesopdracht ontvangt u in de volgende Hanzestad. We houden nog even geheim waar we starten en in welke plaats we zullen finishen maar in ieder geval krijgt u 6 verschillende kaartleessystemen voor uw kiezen.

Deelnemers kunnen rekenen op:
– Gerenommeerde start/finish- resp. lunchlocatie met prima verzorging van de inwendige mens
– Een prettig rijdbare balans tussen kaartlezen en doorrijden
– Tijdschema prima haalbaar voor alle deelnemers.
-De eerste deelnemers starten om 09.01 uur voor een traject van ca. 3½ uur. Uurtje pauze, dan het middagstuk van wéér ca. 3½ uur, dus de meute kan vanaf een uur of 5 binnen druppelen. We doen ons best om de uitslag snel bekend te maken en prijsuitreiking zo rond half 7 te doen.

In het inschrijfgeld is een warm welkom, een lekkere lunch en een aangeklede late-middagsnack inbegrepen. En natuurlijk alles dat er hoort bij zo’n kwalitatief hoogwaardige dag: rallyschilden, prachtige routeboeken, een duidelijke uitleg, en voldoende prijzen.

Meer informatie: www.hanzestedenrally.nl

terug naar voorpagina