• Archief
Breeje Durp Oldtimerfestival 5 oktober 2013

Breeje Durp Oldtimerfestival 5 oktober 2013

Het Breeje Durp Oldtimerfestival op 5 oktober 2013 legt de aandacht op het Westland en wordt dit jaar grootser dan ooit tevoren. Het Breeje Durp Oldtimerfestival is inmiddels het grootste jaarlijks terugkerende klassieke auto- en brommerspektakel in de regio. Zoals altijd is een goed doel aan dit evenement verbonden: dit jaar is het goede doel de Stichting On Wheels uit Maasdijk. Zij zetten zich al meer dan 15 jaar in voor kinderen, jongeren en volwassenen met een (ernstige) spierziekte, zoals de ziekte van Duchenne. Graag bieden zij deze kinderen en hun ouders het ongebonden vakantiegevoel of een onbezorgd dagje uit! Dat maken zij mogelijk door de uitleen van aangepaste vervoer- en kampeermiddelen, de verhuur van chalets tegen sterk gereduceerd tarief en de organisatie van leuke activiteiten. Kijk voor een overzicht van alle mogelijkheden op de site www.stichtingonwheels.nl

Het Breeje Durp Oldtimerfestival heeft vanaf dit jaar een nieuw thema. Alle deelnemende inzittenden van de klassieke auto’s wordt gevraagd hun garderobe aan te passen aan de tijd van hun auto, bijvoorbeeld kleding uit de Roaring Twenties als je een A-Ford uit de jaren twintig hebt, en Rock & Rollkleding past natuurlijk het beste bij een Amerikaan uit de jaren 60! Uiteraard is er voor de mooist uitgedoste equipe een prijs te winnen.

Voor de klassieke auto’s wordt dit jaar een toerrit uitgezet van liefhebbers voor liefhebbers. Het eerste gedeelte van de toerrit voert door onontdekte binnenpaden van het Westland.
Zoals gebruikelijk leidt de route van zowel de auto’s als de brommers langs verschillende verzorgingshuizen om ook de oudere Westlanders bij deze feestelijkheden te betrekken. De instellingen worden vooraf over de passeertijden geïnformeerd zodat de bewoners kunnen genieten van een stuk mobiele historie die zij uit eigen ervaring vaak goed kennen. Als lunchplaats wordt de “On Wheels Plaza” aangedaan, het hoofdkwartier van Stichting On Wheels aan de Vierde Dijk 51 te Maasdijk, geopend op 8 december 2007. Een unieke kans om met deze fantastische stichting kennis te maken! De voorinschrijving op de site van de organiserende vereniging, Westlandse Oldtimer Club “Het Barrel”, is inmiddels geopend! Voorgaande jaren liep het direct al storm, maar deelnemers die voorinschrijven zijn te allen tijde verzekerd van een startplaats op het evenement. Het maximale aantal deelnemers is 1.500 equipes.

Voorinschrijvingen en verdere informatie zijn te vinden op de site www.hetbarrel.com

terug naar voorpagina