• Archief
Geen parkeervergunning oldtimers Amsterdam

Geen parkeervergunning oldtimers Amsterdam

Het aanvragen van een nieuwe parkeervergunning in Amsterdam wordt zoals het nu uitziet voor oldtimerbezitters een probleem. Verkeerswethouder Eric Wiebes wil de lucht in de stad schoner maken. Dit wil hij bereiken door geen parkeervergunningen meer af te geven aan oudere auto’s en bestelbussen. Voor bestaande parkeervergunningen en ontheffingen verandert niets. Nieuwe vergunningen worden echter alleen maar verleend aan:

•Dieselvoertuigen van na 1 januari 2005 (die minimaal voldoen aan de Europese uitstootnorm Euro 4)
•Benzinevoertuigen van na 1 juli 1992 (die minimaal voldoen aan de Euro 1-norm)

Dit betekent dat een nieuwe parkeervergunning voor een youngtimer of oldtimer er in 2014 niet meer in zit. Zelfs met een relatief nieuwe dieselauto ben je al niet meer welkom in Amsterdam.

Daarnaast biedt Amsterdam eigenaren van de meest vervuilende auto’s een premie aan wanneer ze hun auto van de hand doen. De premie bedraagt ongeveer 500 euro voor een personenauto en 1000 euro voor een bestelauto. Voorwaarde is dat ze al voor 11 september 2013 in Amsterdam geregistreerd stonden.

terug naar voorpagina